Har du husket alt til din ferie?

Skal du på ferie i år til udlandet? Jeg selv holder igen i år min ferie i Danmark. Jeg har ikke planlagt det vilde udover Skanderborg festival og så bliver jeg også 25 år imens jeg er af sted, så der skal selvfølgelig også holdes en lille fest. Sidst jeg var på ferie til udlandet var for 2 år siden sammen med mine forældre til Malta (Et virkelig lækkert land som jeg klart kan anbefale!). Det eneste minus ved turen var, at jeg fik voldsomme mavekramper natten inden vi skulle hjem, efter at have været et lille smut på Burger King. Turen til lufthavnen i bus, en flyvetur på 2,5 time og en lang køretur fra Billund til Nordjylland, føles som et mareridt! Det har nok næsten været den længste dag i mit liv og min mave gik først i sig selv 14 dage efter vi kom hjem. Malta er som sådan ikke et land, hvor man tænker, at en maveinfektion finder sted, men sådan en omgang kommer oftest også mindst, når vi venter det. Derfor vil jeg anbefale, at når man skal til udlandet, så HUSK at få noget til maven inden du tager af sted. Blandt andet denne fra Duolac, som skal tages 2-4 dage før afrejse. Produktet kan også tages, når uheldet er ude. Jeg taler virkelig af erfaring og til jer, der har prøvet det, ved hvad jeg taler om.

Ting, der kan være med til give en maveinfektion:

 • En mindre grundig køkken-hygiejne hos personalet på restauranter, rå eller fordærvede madvarer.
 • Isterninger lavet på vand direkte fra hanen kan også indeholde mange bakterier, som dit mave- og tarmsystem aldrig har mødt før – og derfor reagerer kraftigt på.
 • Swimmingpools er et badeland for dårlige bakterier, fordi de boltrer sig ekstra godt i det varme pool-vand.

Er der nogle af jer, der skal til udlandet og hvorfor går turen hen? 🙂 

// I samarbejde med Duclac //

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

10 kommentarer

 1. Jeg skal tilbage til Tyrkiet om 19 dage, og er væk i en måneds tid 🙂 Jeg har rejst dernede så meget, at min mave faktisk har vænnet sig til deres bakterier, så jeg skal heldigvis ikke bekymre mig om maveinfektioner, som jeg fik ofte, da jeg rejste dernede for første gang 🙂

  1. Åh, man skal aldrig sige aldrig. Har aldrig døjet med maven, men efter den ene gang i Egypten og den anden på Malta har jeg virkelig fået respekt for det! Så beskytter jeg mig hellere en ekstra gang 🙂

 2. Jeg grinte lidt. Fordi det også altid sker for mig.
  Men den ting min mor har sagt til mig mindst 1001 gang at jeg skal huske til ferien dette år er det blå sygesikringskort. Det skal man åbenbart bruge udenlands nu – in case det med maven nu spreder sig 🙂

  1. Det har jeg ikke fået lavet endnu, men har heller ikke været i udlandet i 2 år :p. Men det er helt sikkert vigtigt at have med, når man skal 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *