HJEMMELAVET BURGER

Som jeg viste på instagram sidste mandag havde jeg lavet hjemmelavet burger til pigerne jeg var i gruppe med på mit studie. Jeg har ikke særlig pjattet med burgerbollerne som man kan købe i supermarkederne, så derfor besluttede jeg mig for selv at lave dem. Og det er jo overraskende let og så smager de også meget bedre. Så derfor vil jeg dele opskriften med jer på grove burgerboller (der kan selvfølgelig bruges mere grahamsmel og så ophæve det med hvedemelet).

INGREDIENSER:

  • 50 gram gær
  • 3 dl. lunken vand
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. olie
  • 400 gram hvedemel
  • 50 gram grahamsmel

FREMGANGSMÅDE:

  • Rør gæren og det lunkne vand i en skål. Tilsæt salt og olie. Hæld halvdelen af melet i skålen og rør godt sammen. Hæld lidt mere mel i lidt efter lidt. Ældt derefter dejen godt.
  • Lav 10 boller, der er flade (omkring 1 cm høje). Sæt dem på en bageplade og læg et viskestykke over dem og lad dem hæve et lunt sted i ca. ½ time.
  • Pensel bollerne med pisket æg og drys dem derefter med sesamfrø (jeg købte de sorte, tror ikke forskellen er så stor på de alm. og sorte!)
  • Bag bollerne midt i ovnen på 200-225 grader i ca. 12 min.

… Velbekomme 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

17 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *