Tankevækkende, size zero

 

Jeg ved ikke om I har set TV-programmet med Nanna Schultz på kanalen TLC, hvor hun skal gå fra en str. 36 til str. 32 (size zero bliver det også kaldt – svarede til en 12-årig pige). Jeg så programmet i formiddags og jeg tænkte, at jeg simpelthen blev nødt til at lave et indlæg om det, fordi jeg synes, at det er så forfærdeligt, at unge piger og kvinder sulter sig for at leve op til deres idealer såsom tynde Victoria Beckham.

“Diæten” gik ud på at sulte sig og Nanna måtte højest indtage ca 800 kalorier om dagen og så skulle hun træne helt åndssvagt meget. Nanna var under forløbet tilknyttet en læge, diætist og en personlig træner for at sikre, at hun kom sund og rask igennem det ekstreme forløb. Ligeledes var der en psykolog der fulgte hele forløbet med Nanna og hun var ofte inde til samtaler med psykologen. Det var også psykologen, der satte en stopper for forløbet, da hun kunne mærke på Nanna, at hun ændrede adfærd og personlighed.

I programmet følger man Nanna via videodagbog, hvor hun fortæller, hvor forfærdeligt det er og hvor sulten og træt hun hele tiden er. Hun taler med unge piger, der har haft en spiseforstyrrelse og besøger en klinik, hvor piger med anoreksi bliver tvangsindlagt og får sonde om de vil eller ej. Hvis de stritter imod bliver de fikseret (dvs. at man bliver fastbundet sengen uden at kunne røre sig på hverken arme eller ben – lige præcis som de gjorde for mange år siden med “åndssvage/sindssyge” som de kaldte dem).

Jeg har aldrig været tynd. Har altid haft kvindelige former og lidt ekstra på sidebenene. Men jeg kunne da aldrig drømme om at udsætte min krop for den slags tortur (hvilket jeg synes det er – følelsen af at være sulten hele tiden er forfærdelig). Jeg elsker mad, men tænker over, hvad jeg spiser og jeg dyrker motion hver uge. En sund krop for mig, er en krop der hviler i sig selv og en krop, der ser sund ud (på den sunde måde)!

Har du set programmet og hvad er dit syn på det? Hvis ikke du har set det kan du se det gratis lige HER

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

19 kommentarer

  1. Nej, jeg forstår det heller ikke. Men synes at det er fedt, at Nanna var skrækkeligt det er, på trods af, at hun er super tynd og engang har været model.

   Men jeg foretrækker også noget ekstra fremfor en skelet tynd krop!

 1. Wow, sad lige og så det og hvor er det vild 🙁 Har det helt od med jeg også har lidt ‘for meget’ på sidebenene, men når jeg ser mig i et spejl, så er jeg jo ikke tyk overhovedet 🙂

  1. Ja, synes også at det er ret vildt. Men ja, hellere lidt for meget end alt for lidt. Men der er desværre mange kvinder der tror at vejen til en tynd krop er nemt og sundt! Det er det desværre langt fra. For hvis man ikke spiser sundt eller motionere, så vil jeg ikke betegne det som en “sund” krop.

 2. Puha, det var altså skræmmende. Jeg havde glædet mig til at se det program, for det er jo et interessant emne, af pommerens til. Og fuck de magasiner som ikke ville stille frem, kom nu ind i kampen og stå ved, hvad man gør. Heldigvis endte det godt med rødvin, bøf og bearnaise!

  1. Meget skræmmende og jeg synes helt sikkert at programmet er tankevækkende! Ja, men de ved jo desværre, at det måske ikke er helt ok, det magasinerne gør. Men noget jeg synes var forfærdeligt var, at designerne og modehusene ikke vil have deres tøj i magasinet Q, fordi modellerne for bladet ikke er en str. 36! Det er bare ikke i orden.

   Jeg tror også jeg ville grovæde, hvis jeg var hende 😉

 3. Puha hvor er det skræmmende. Synes det er forfærdeligt at modeller osv skal være så skide tynde! Det er hverken pænt eller sundt! Former holder, MAX! 🙂

 4. Fedt (godt ordvalg) indlæg! 😀 Du fik mig til at se programmet. Uha, jeg synes godt nok også at det er skræmmende! Man er jo ikke sund, hvis man ikke spiser. Alting med måde. Hellere lidt for meget på kroppen end intet! Former er klart det pæneste. 🙂 Det er virkelig irriterende at diverse modeblade ikke kan bakke op om det. Tag nu for eksempel et magasin som Woman. De tager altid en masse emner op om almindelige kvinder – deres kroppe, selvtillid, mænd osv. Alt det vi gerne vil læse om og det vi kan afspejle os i. MEN.. så ser man forsiden af bladet? Hvor er de almindelige kvinder henne? Godt nok er deres modeller ikke uhyggelige tynde, men de er altid ‘perfekte’. Kan du følge mig? Men godt indlæg! Det sætter tankerne igang 🙂

  1. Ja, det er forfærdeligt at tænke på at modemagasinerne ikke vil tage modeller med lidt former, når der endda skrives om disse kvinder – det gider jeg dig helt ret i!
   Det værste er også, at modellerne bliver redigeret helt vildt, så hvis der bare er lidt der sidder forkert på billedet, så bliver det rettet i photoshop.
   Så ja, kan sagtens følge dig ;-).

 5. Jeg har altid været undervægtig – ser dog ikke sådan ud… Så kan nok ikke helt sætte mig ind i at ville tabe sig sådan.
  Ville dog være VIRKELIG træt af at leve uden dejlig mad 🙂 også fordi, at det jo også påvirker SÅ mange andre ting i ens hverdag..

  Sundhed for the win!

  1. Jeg vil heller ikke kunne leve uden al den gode mad – den går jeg ikke på kompris med, så må man træne det ekstra – for os, hvor det i hvert fald sætter sig ;-).

   Nanna kunne allerede mærke efter 1 dag, at hun var vildt træt, fordi hun ikke fik noget at spise – det er jo vildt!

 6. Hvor lyder det sygt! Men jeg må tilstå at jeg er glad for at hun var under observation. Men hvem går sådan noget bevidst og hvor er det skræmmende, at psykologen kunne fornemme at hun ændrede adfærd.

  1. Ja, ellers ville programmet heller ikke gennemføre det. Man ja, det er vildt at hun ville prøve det på hendes egen krop, men hun havde måske også i tankerne, at der var proffesionelle omkring hende og hun vidste, at hun kunne sige stop, hvis det blev for meget? Men ja, vildt at man kan ændre adfærd og personlighed pga. man ikke får nok nærrig?

 7. Jeg så programmet for noget tid siden, en nat hvor jeg ikke kunne sove..

  Var ret chokket over hun overhovedet ville gøre det, men også fedt fordi hun gør det for at vise andre hvor syg men egentlig kan blive af det. Det viser virkelig hvor usundt det er og hvor hårdt det er for kroppen..

  Meget spændende udsendelse…

  1. Jeg synes også det var rigtig fedt, at hun ville gøre det og vise, had det gør ved kroppen. Især fordi hun også er meget tynd i forvejen og jeg håber virkelig den vækker nogle tanker ved de unge piger og kvinder, der har denne “slankekur” i tankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *